Açılış Konuşmacıları

VINCE BRIFFA
MALTA ÜNİVERSİTESİ
Vince Briffa ressam, multimedya sanatçısı, küratör ve araştırmacıdır. Disiplinlerarası ve trans-medya resim çalışmaları; galeri ve mekâna özgü sanatsal heykelsi nesneler, video ve enstalasyonlardan oluşmaktadır.
2019 Venedik Sanat Bienali'nde 'Omaggio all'Arte ed all'Innovazione a Venezia 2019' ödülüne layık görülen Briffa'nın çalışmaları; Venedik Sanat Bienali Malta Pavyonu (1999 ve 2019); Kıbrıs Pierides Müzesi; Palais des Nations, İsviçre; Modern Sanat Müzesi, Lihtenştayn; Casoria Müzesi, Napoli; Villa Manin Çağdaş Sanat Müzesi İtalya; MAC Arjantin; Palais Lihtenştayn Avusturya; Güzel Sanatlar Müzesi Romanya, Modern Sanat Müzesi, İsrail ve Malta Uluslararası Çağdaş Sanat Alanı MICAS dâhil çok sayıda prestijli mekânda sergilenmiştir.
Briffa, Düsseldorf'taki NRW-Forum da dâhil olmak üzere uluslararası alanda sergiler küratörlüğü yaptı; Münchner Künstlerhaus, Münih; Arles Karşılaşmaları; Harmony'nin Leeuwarden'ı; ve Valletta Güzel Sanatlar Müzesi de bunlardan birkaçı.
DENİZ SÖZEN
BRIMINGHAM ÜNİVERSİTESİ
DENİZ SÖZEN Türkiye-Avusturya kökenli bir görsel sanatçı ve araştırmacı olan Sözen, Birmingham Üniversitesi'nde Sanat Tarihi öğretim görevlisidir. Küreselleşme ve diasporik sanat bağlamında çağdaş sanat ve sömürgecilik sonrası metodolojiler konusunda uzmanlaşmıştır. Son yayınları arasında Routledge Companion to African Diaspora Art History (ed. Eddie Chambers) ve Third Text Special Journal Issue ‘Polyphony: method, voice, archive’ adlı çalışmada katkıları bulunmaktadır. 2022'de, Camberwell ILEA koleksiyonundaki Avrupa dışı eserlerin tarihi, kategorizasyonu ve kökenindeki boşlukları ve kör noktaları araştıran çok dilli dijital arşiv sergisi Maker Unknown’un küratörlüğünü yapmak üzere ACE hibesi almıştır. Çalışmaları uluslararası alanda farklı bağlamlarda sunulmaktadır.


BAGER AKBAY
SANATÇI, TASARIMCI, EĞİTİMCİ
Tasarımcı, Sanatçı, Eğitmen. Robot Şair Deniz Yılmaz'ın hikaye anlatıcısı. Sanat eserleri Ars Electronica, Todays Art, Transmediale gibi festivallerde sergilendi. Çocuklar için Scratch kitabının yazarlarından olan Bager Akbay, İskele47'nin ortak-kurucusu ve Istanbul Maker Fuarı'nın ortak-küratörüdür. 2007 yılından itibaren teknoloji ve sanat alanında festivaller düzenleyen Amber Platform'un ve katılımcı, barışçıl öğrenme toplulukları kurmayı hedefleyen Başka Bir Okul Mümkün Derneği'nin üyesidir. Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Berlin Ernst Busch Sanat Akademisi’nde “Günümüz Sanat Tarihi” ve “Kuklacılık İçin Yazılım” dersleri vermekte ve FLU TV’de “Sanat Sohbetleri” programını yürütmektedir.
UĞURCAN AKYÜZ
TOROS ÜNİVERSİTESİ
Prof.Dr. Uğurcan Akyüz, halen Mersin Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve aynı üniversitede sanat danışmanı olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Uğurcan Akyüz’ün çalışmaları hem teknik hem de kavramsal olarak sanata önemli katkılarda bulunmuştur. Özellikle dijital sanat alanındaki çabaları, bu disiplinin Türkiye’de gelişmesine öncülük etmiştir. Son yıllarda, yapay zeka ve sanatın kesişimini araştırmış, sanatçılara yeni yaratıcı olanaklar sunan teknolojik yaklaşımlar sunmuştur. Teknoloji, yapay zeka ve sanatın kesişimlerini araştırarak bu alanda çalışan sanatçılara ilham vermeye devam etmektedir.
